Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

O studentă din Cluj în finala internațională Famelab din Marea Britanie

O studentă de la Facultatea de Biologie a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca în finala internațională Famelab din Marea Britanie

Flavia-Bianca Cristian va reprezenta România în finala internațională Famelab, cea mai mare competiție de comunicare a știinţei din lume. Evenimentul va avea loc sâmbătă pe 11 iunie în cadrul Times Cheltenham Festival şi va putea fi urmărit în direct pe Internet.

În finală se vor întrece câștigătorii competiției Famelab organizată de British Council în Austria, Bulgaria, Croatia, Cipru, Republica Cehă, Egipt, Germania, Grecia, Hong Kong, Israel, Lituania, Portugalia, România şi Serbia.

Transmisia finalei de la Cheltenham va putea fi urmărită în direct sâmbătă 11 iunie, de la ora 22:25 (ora României) la adresa Internet http://famelab.org/live-final.

Câştigătorul finalei internaționale va primi ca premiu o Tabletă Microsoft şi se va bucura de faimă internaţională şi de recunoaşterea comunităţii ştiințifice a domeniului pe care îl reprezintă.

În privinţa concurenţilor, ediţia din acest an a finalei Famelab se caracterizează printr-un echilibru perfect de gen: 7 femei și 7 bărbați.

Reprezentanta României, Flavia-Bianca, are 22 de ani, studiază biologia la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi a câştigat competiția națională Famelab cu prezentarea Țânțarii stiu să (ne) citească în care a explicat de ce numai unii dintre noi sunt muşcați de țânțari.

Competiția Famelab a debutat în anul 2004 la Cheltenham Science Festival şi grație parteneriatului cu British Council se desfășoară în 20 de țări din lume.

Mai multe detalii sunt disponibile la adresa Cheltenham Science Festival, www.cheltenhamfestivals.com/science.

Gabriel Ivan

Education & Science Projects Manager

British Council

British Council, Calea Dorobantilor 14, Bucharest 010572, Romania