Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Intrapleural thoracolithiasis: a rare intrathoracic pearl-like lesion.

Domenii publicaţii > Ştiinţe medicale + Tipuri publicaţii > Articol în revistã ştiinţificã

Autori: Bolca C, Trahan S, Frechette E

Editorial: Thorac Cardiovasc Surg, 59, p.445-6, 2011.

Rezumat:

Pleural stone or thoracolithiasis is a very rare condition with only 16 cases treated by surgery reported in the literature. We report the case of a 66-year-old patient in whom the pleural stone was thought to be a posterior mediastinal tumor. Exploratory thoracoscopy revealed a 1.5-cm „pearl”-like lesion in the pleural cavity that was easily removed, with an uncomplicated postoperative outcome. As thoracic surgeons, we have to consider this condition in the differential diagnosis of a pleural, lung or mediastinal nodule.

Cuvinte cheie: litiaza toracica // thoracolithiasis