Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Honeywell România se alătură unui consorţiu industrial european pentru dezvoltarea unor senzori de gaz care funcţionează la temperaturi înalte

3 aprilie 2012, Bucureşti, România Honeywell – lider mondial în industria senzorilor de gaz -anunţă oficial participarea într-un consorţiu internaţional de top, ce îşi propune să dezvolte soluţii inovatoare pentru detectoarele de gaz care operează la temperaturi înalte. Honeywell România s-a alăturat altor 7 parteneri europeni, companii, universităţi şi institute de cercetare, unindu-şi forţele cu oameni de ştiinţă, ingineri, tehnicieni, cercetători şi profesori de renume mondial. Proiectul, programat să se desfăşoare până în august 2014, este finanţat, în mare parte, de Programul Cadru 7 al Uniunii Europene pentru Cercetare şi Dezvoltare Tehnologică (FP7 ICT).
În cadrul acestui proiect, intitulat Smart Silicon-on-Insulator Sensing Systems Operating at High Temperature (SOI-HITS – http://www.soi-hits.eu/ ), membrii consorţiului vor dezvolta senzori având interfeţe electronice încorporate, capabili să funcţioneze în medii ostile, la temperaturi foarte înalte. Demersul reprezintă o importantă provocare ştiinţifică, date fiind limitările cunoscute ale senzorilor, electronicii de control şi soluţiilor de încapsulare convenţionale.
Honeywell România va fi responsabilă de proiectarea şi testarea sistemului de senzori care va reprezenta produsul final principal al proiectului. În plus, va fi implicată în proiectarea şi fabricarea senzorilor individuali de gaze, precum şi în simularea numerică a senzorilor şi sistemelor de senzori dezvoltate în cadrul proiectului.
Ceilalţi membri ai consorţiului sunt:
• Microsemi, furnizor de top de soluţii bazate pe materiale semiconductoare ce se evidenţiază prin nivelul redus de putere consumată şi puterea oferită la ieşire, gradul de securitate, fiabilitate şi nivelul de performanţă, va fi conducătorul proiectului.
• Cambridge CMOS Sensors, un IMM desprins din University of Cambridge şi University of Warwick, exploatează o soluţie proprie revoluţionară „tehnologie inteligentă”, dezvoltată de cele 2 universităţi pentru fabricarea senzorilor de gaz.
• University of Cambridge, un organism de renume mondial, va asigura coordonarea ştiinţifică a proiectului şi conducerea tehnică pentru proiectarea şi fabricarea unei noi generaţii de senzori nano, capabili să funcţioneze în condiţii de mediu ostil.
• Cissoid, lider în domeniul materialelor semiconductoare care funcţionează la temperaturi ridicate, va proiecta, pentru senzorii de gaz, circuitul electronic de interfaţă, puternic integrat, inteligent, rezistent la temperaturi înalte.
• IREC va fi responsabil cu alegerea, proiectarea, simularea numerică şi fabricarea straturilor senzitive din structura senzorilor de gaz.
• Université Catholique de Louvain va proiecta şi testa un senzor pentru detectarea concentraţiei vaporilor de apă, o fotodiodă UV şi circuitele electronice de interfaţă aferente, toate capabile sa funcţioneze la temperaturi înalte.
• University of Warwick, beneficiind de un laborator de cercetare în domeniul senzorilor, de renume mondial, se va ocupa de caracterizarea şi testarea senzorilor de gaz în condiţii de mediu ostil.
Prin activitatea desfăşurată de subsidiara sa City Technology, Honeywell este lider global în proiectarea şi fabricarea detectoarelor de gaz, având în portofoliu peste 300 de produse capabile să identifice 28 de tipuri diferite de gaze. Produsele sunt dezvoltate atât pentru sisteme fixe de detecţie de gaz, cât şi pentru sisteme mobile.

Despre Honeywell
Honeywell (http://www.honeywell.ro/ ) este unul dintre liderii mentionaţi în topul Fortune 100 in domeniile tehnologie şi producţie, deservind clienţi din întreaga lume cu: produse şi servicii aerospaţiale, tehnologii de control pentru clădiri domestice si industriale, produse pentru industria auto, turbocompresoare şi materiale specializate. Cu sediul central în Morris Township, N.J., acţiunile Honeywell sunt tranzacţionate la bursele din New York, Londra şi Chicago. Pentru mai multe ştiri şi informaţii, accesaţi www.honeywellnow.com .

City Technology, subsidiară Honeywell, este liderul mondial în proiectarea şi fabricarea senzorilor de gaz fiabili, de ultimă generaţie, dezvoltaţi atât pentru sisteme fixe de detecţie, cât şi pentru sisteme mobile. Cu o gamă de peste 300 de produse de detecţie pentru 28 de tipuri diferite de gaze, City Technology oferă producătorilor de instrumente de detectare unul dintre cele mai extinse portofolii din acest domeniu. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.citytech.com .

Contact:
Andreea Leonte
McCann PR
021.232.37.27