Inscriere cercetatori

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Participa la Famelab – competitia internationala de comunicare a stiintei!

British Council, in asociere cu The Times Cheltenham Science Festival din Marea Britanie, organizeaza FameLab International, o competitie internationala de comunicare a stiintei care se desfasoara in peste 20 de tari din Europa, Orientul Mijlociu, Asia si Africa de Sud.

Daca ai intre 18 si 35 de ani si doresti sa-ti demonstrezi si sa-ti dezvolti abilitatile de comunicare a stiintei, inscrie-te la cea de a V-a editie a FameLab din Romania!

Filmeaza o prezentare de maximum 3 minute, in limba romana, pe un subiect la alegere din domeniul stiintelor naturii, matematicii, tehnologiei sau medicinei, si incarca prezentarea ta video pana pe 24 aprilie, pe pagina web a competitiei: www.britishcouncil.ro/famelab-romania .

Juriul format din oameni de stiinta si specialisti in comunicare va evalua filmele inscrise in concurs, in functie de trei criterii: continut, claritate si carisma.

Cei care ne trimit cele mai bune filme vor beneficia de un masterclass gratuit de comunicare a stiintei organizat de British Council, in zilele de 5-6 mai, la Predeal.

Primii zece clasati din faza prezentarilor video vor fi prezenti in finala nationala FameLab, cu o prezentare de 3 minute, sustinuta in limba romana, in fata publicului, in cadrul unui spectacol televizat care va avea loc in Bucuresti.

Castigatorul finalei de la Bucuresti va beneficia de o excursie la Festivalul de Stiinta din Cheltenham (Marea Britanie), in perioada 12-16 iunie, pentru a reprezenta Romania in finala FameLab International, costurile fiind acoperite de British Council.

Editia din 2012 a FameLab Romania este organizata cu sprijinul partenerilor Intel, BBC Focus Science, Universitatea din Bucuresti, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Ad Astra, Asociatia „Hermann Oberth” si Ziarul Stiintelor.

Mai multe informatii depre FameLab 2012 pe pagina web a competitiei: www.britishcouncil.ro/famelab-romania sau prin e-mail, la adresa famelab@britishcouncil.ro