Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Au fost desemnaţi câştigătorii concursului Famelab din acest an

Castigatoarea finalei din Romania a concursului FameLab se numeste Alina Colan si este studenta la Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor din cadrul Universitatii “Politehnica” din Bucuresti. Alina va reprezenta Romania la finalei internationale FameLab care va avea loc pe 15 iunie, la Cheltenham in Marea Britanie.

Castigatoarea FameLab Romania 2012 a vorbit despre “aliaje cu memoria formei”. Acestea formeaza, asa cum ne-a spus Alina “o ramura extreme de incitanta a stiintei materialelor”. Alina a reusit sa-si foloseasca farmecul de comunicator nu doar pentru a demonstra in fata publicului si a juriului ca domeniul “materialelor cu memoria formei” cunoaste o mare dezvoltare in special in campul medicinei, dar si sa arate ca multe din cercetarile care se fac in acest domeniu pot ajuta la salvarea unor vieti.

Al doilea clasat a fost Vlad Margarint care este student la Facultatea de Matematica si Stiinta Calculatoarelor din cadrul Universitatii din Bucuresti. Vlad a primit ca premiu 500 de euro din partea Asociatiei “Hermann Oberth” pentru prezentarea intitulata ”Universul intre matematica si magie”. Elena Savu (studenta la Universitatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti) a castigat bronzul cu o prezentare despre “Cum putem face diferenta intre zambetul adevarat si zambetul fals”. Elena a fost premiata de revista BBC Focus Science. Castigatorii primelor trei locuri au primit premii din partea revistri National Geographic Romania.

Castigatorul premiului Intel pentru prezentarea dezvoltarilor din tehnologie a fost Flaviu Bodea (student in anul 5 la Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj-Napoca) care a vorbit despre “Surfacant: tehnologia plamanului”. Flaviu are motive foarte bune ca sa fie unul dintre cei mai bucurosi dinte castigatorii de la FameLab Romania: el a primit de la partenerul nostru Intel cel mai nou Ultrabook.

http://www.britishcouncil.org/ro/romania-science-famelab-competition-2012.htm