Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra anunță lansarea proiectului Premiilor Ad Astra 2022 (link aici), care își propune identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei. Regulamentul de participare se poate gasi aici, iar  pagina de inscriere se poate accesa aici.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

A treia editie a conferintei Diaspora in Cercetarea Stiintifica si Invatamantul Superior din Romania

http://uefiscdi.gov.ro/articole/3083/Cea-de-a-treia-editie-a-conferintei-Diaspora-in-Cercetarea-Stiintifica-si-Invatamantul-Superior-din.html

Sub inaltul patronaj al Primului Ministru, Dl. Victor Ponta, se va desfasura la Bucuresti, in perioada 25 – 28 septembrie 2012, cea de-a treia editie a conferintei „Diaspora in Cercetarea Stiintifica si Invatamantul Superior din Romania”.

Organizat sub sloganul „Seminte de Viitor – Seeds for the Future”, evenimentul isi propune sa creeze un spatiu al dialogului si al colaborarii intre cercetatori romani, indiferent de locul unde traiesc si lucreaza, continuand seria intalnirilor comunitatii stiintifice romanesti din tara si strainatate inceputa in anul 2008.

Conferinta se va deschide oficial pe data de 25 septembrie si se va desfasura pe durata a trei zile. Primele doua zile, 26 si 27 septembrie, vor fi dedicate sesiunilor paralele pe domenii de competenta, in zone de deschidere in care exista potential si expertiza romaneasca, cat si pe subiecte de interes legate de inovare si competitivitatea Romaniei. Se au in vedere domenii precum chimia, fizica, matematica, ingineria, stiintele socio-umane si economice, biologia, stiinta mediului, medicina, biotehnologiile, arta si arhitectura, agricultura si siguranta alimentara, comunicarea stiintei, managementul inovarii cat si teme interdisciplinare. Ziua a treia, 28 septembrie, cand in Europa se sarbatoreste „Noaptea Cercetatorilor” este rezervata intalnirii in plen a participantilor. Dupa sesiunea finala a conferintei, invitatii vor putea participa la evenimentele organizate pentru „Noaptea Cercetatorilor”

Scopul Sesiunilor paralele este acela de a crea premisele realizarii unor colaborari internationale inter- si trans-disciplinare de anvergura si de a contribui la cresterea vizibilitatii si impactului international al rezultatelor stiintifice romanesti. Se vor discuta instrumentele de finantare a acestor colaborari, atat cu resurse din Romania cat si din spatiul international.

Fiecare sesiune va fi co-prezidata de o persoana din Romania si una din diaspora, de preferat membru al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) si va avea un numar asteptat de min. 25 de participanti dintre care aproximativ 10 din disapora. Sunt asteptate participari ale tinerilor cercetatori in formare, doctoranzi si postdoctoranzi.

Ca un specific al acestui an, pe parcursul sesiunilor paralele si in mod deosebit in ultima sesiune de lucru, vor fi discutate criteriile si metodologiile de abilitare pentru comisiile de specialitate ale CNATDCU. Vor fi discutate si aspecte legate de evaluarea si auditarea resurselor umane din universitati, iar recomandarile vor fi utilizate in vederea stabilirii metodologiilor finale in cadrul proiectului strategic finantat din Fondul Social European „Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior prin Elaborarea si Pilotarea Metodologiilor de Abilitare si Auditare”, coordonat de UEFISCDI, care se deruleaza in perioada 2012-2014.

Pentru stabilirea tematicii sesiunilor paralele, asteptam propuneri pana la data de 15 Iunie 2012, urmand ca pe baza sugestiilor primite sa fie definitivat programul evenimentului. Este important ca propunerea de tema sa convinga atat ca subiect, cat si ca invitati din diaspora, potentiali participanti la eveniment.

Formularul completat (expresie de interes) cu propunerile tematicilor pentru sesiunile paralele va fi transmis prin email la conferinta@diaspora-stiintifica.ro

Mai multe informatii pot fi accesate la: www.diaspora-stiintifica.ro

Persoana de contact:
Cati Alexoaei
Tel: 021 307 19 10
E-mail: cati.alexoaei@uefiscdi.ro