Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Conferinta de diseminare a rezultatelor proiectului Modernizarea Departamentului de Fizica Moleculara si Biomoleculara – MDFMOLBIO al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice si Moleculare INCDTIM Cluj

Joi, 29 noiembrie 2012, va avea loc conferinta care marcheaza finalizarea proiectului Modernizarea Departamentului de Fizica Moleculara si Biomoleculara – MDFMOLBIO al INCDTIM Cluj-Napoca, proiect destinat dezvoltarii infrastructurii de cercetare-dezvoltare existente si crearea de infrastructuri noi.
Proiectul a fost finantat integral de Guvernul Romaniei – Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, prin Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) si s-a derulat in perioada 2008 – 2012.
Obiectivul central al proiectului a fost alinierea Departamentului de Fizica Moleculara si Biomoleculara al INCDTIM la standardele de excelenta ale Uniunii Europene.
In cadrul proiectului au fost investite fonduri in valoare de 30 034 930 lei.
Infrastructura de cercetare achizitionata prin acest proiect aduce o importanta contributie la transformarea institutului intr-un pilon regional al dezvoltarii bazate pe cunoastere, atat prin calitatea rezultatelor cercetarii, cat si prin modul de diseminare a acestora. Au fost infiintate trei laboratoare de cercetare noi si modernizate alte sapte deja existente. Infrastructura rezultata va facilita absorbtia de forta de munca inalt calificata din randul absolventilor universitatilor din Cluj-Napoca, din tara sau din strainatate.

Evenimentul va avea loc la sediul INCDTIM, str. Donath, nr. 65-103, Cluj-Napoca in data de 29 noiembrie 2012, incepand cu ora 10:00.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa va adresati d-nei Dr. Diana BOGDAN, Responsabil cu activitati de informare si publicitate pentru MDFMOLBIO, tel.: 0264 584037 ext. 196; GSM: 0742 002849; fax: 0264 420042, e-mail: Diana.Bogdan@itim-cj.ro.