Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra anunță lansarea proiectului Premiilor Ad Astra 2022 (link aici), care își propune identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei. Regulamentul de participare se poate gasi aici, iar  pagina de inscriere se poate accesa aici.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

PhD student proposed as minister of Science in Romania

Mihnea Costoiu, a PhD student in Economics, was proposed as minister for Science in the new Romanian government lead by Prime Minister Victor Ponta, who was himself found guilty of plagiarism earlier this year.

Despite his lack of credentials, Costoiu was elected Rector of the largest polytechnic university of the country in Bucharest this year.

Details in Romanian here:

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13845257-cine-este-mihnea-costoiu-propus-ministru-cercetarii.htm