Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Pump energy reduction for a high gain Ag X-ray laser using one long and two short pump pulses

Domenii publicaţii > Fizica + Tipuri publicaţii > Articol în revistã ştiinţificã

Autori: Romeo A. Banici, Gabriel V. Cojocaru, Razvan G. Ungureanu, Razvan Dabu, Daniel Ursescu, and Holger Stiel

Editorial: Optics Letters, 37 (24), p.5130-5132, 2012.

Rezumat:


A pump scheme with one long and two short pump pulses is proposed, in a grazing incidence pumping x-ray laser (XRL) configuration. A 360 ps long pulse, prepares a plasma in a low charge state. Then, an initial short pulse ionizes the plasma to an optimal charge state, while the second short pulse induces strong collisional excitation in the gain region. With only 200 mJ of pump energy on target, a compact Ag XRL at 13.9 nm with a gain coefficient of 55  cm−1 was achieved.

Cuvinte cheie: x-ray lasers, multiple pulses generation, laser produced plasma, plasma ionization dynamics

URL: http://dx.doi.org/10.1364/OL.37.005130