Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Estudio de las tensiones en válvulas biplanas tipo mariposa

Domenii publicaţii > Stiinte ingineresti + Tipuri publicaţii > Articol în revistã ştiinţificã

Autori: Tiberiu Mãnescu, Liviu Sevastian Bocîi, Ion Copaci, Camelia Pinca Bretotean

Editorial: Revista Facultad de Ingenieria, no. 30, p.125-130, 2003.

Rezumat:

This paper presents the study of tensions developed as a result of the static actuation developed in a biplane valve, butterfly type, with a 1.500 mm diameter, loaded with a pressure of 1 MPa, using the finite element method, experimentally verified using a resistive electrical tensiometrical method. The proper knowledge of those valve types is very important in order to control the admissible losses.

Cuvinte cheie: equipment, biplane vane butterfly type, stresses, tensions, deformations, strains, finite elements method.

URL: http://ingenieria.udea.edu.co/grupos/revista/revistas/nro030/index.html