Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Comunicat privind alegerea președintelui Academiei Române

Conform statutului, Academia Română este cel mai înalt for național de consacrare științifică și culturală.
Unul dintre principalele obiective ale Academiei Române este stimularea și promovarea creațiilor știintifice și culturale naționale de incontestabilă valoare, ceea ce, în momentul de față, nu se poate realiza fără o raportare exigentă la standardele internaționale.
În atingerea acestui obiectiv, Președintele Academiei Române joacă un rol esențial.
Deoarece în Academia Română trebuie să primeze excelența științifică, Asociația Ad Astra, reunind cercetători români din întreaga lume, susține fără rezerve candidatura la funcția de Președinte a D-lui Academician Viorel Barbu.