Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Some experiments with complete and elementary symmetric functions

Domenii publicaţii > Matematica + Tipuri publicaţii > Articol în revistã ştiinţificã

Autori: M. Merca

Editorial: Periodica Mathematica Hungarica, 69(2), p.182-189, 2014.

Rezumat:

The complete and elementary symmetric functions are special cases of Schur functions. It is well-known that the Schur functions can be expressed in terms of complete or elementary symmetric functions using two determinant formulas: Jacobi–Trudi identity and Nägelsbach–Kostka identity. In this paper, we study new connections between complete and elementary symmetric functions.

Cuvinte cheie: Symmetric functions, Stirling numbers, Determinants

URL: http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs10998-014-0034-3