Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Comunicat referitor la viitorul ministru al educatiei

Asociatia Ad Astra, consecventa de-a lungul timpului in promovarea in invatamintul superior si cercetare a unor reforme care sa puna accentul pe performanta stiintifica, sustine numirea ca Ministru al Educatiei si Cercetarii a unei persoane care a dovedit de-a lungul activitatii sale ca apreciaza si sustine acelasi sistem de valori si in care profesionalismul este definit in termenii acceptati de societatile avansate.

Consideram ca pozitia de ministru al educatiei si cercetarii este incompatibila cu orice persoana care a contribuit la coborarea criteriilor de performanta in sistemul de educatie si cercetare, fie ca este vorba de ocuparea pozitiilor universitare si de cercetare sau de competitiile de finantare prin granturi de cercetare.

Speram ca viitorul ministru va reconecta mediul de cercetare din Romania la sistemul european centrat pe performanta si va propune un plan multianual de finantare pentru atingerea angajamentelor Romaniei de a investi 6% PIB pentru educatie si 1% PIB pentru cercetare in 2020.