Inscriere cercetatori

Daca aveti cont Ad Astra si de Facebook, intrati pe pagina de profil pentru a da dreptul sa va logati pe site doar cu acest buton.

Site nou !

Daca nu va puteti recupera parola (sau aveti alte probleme), scrieti-ne la pagina de contact. Situl vechi se gaseste la adresa old.ad-astra.ro

Facebook

Reacţie la interviul dlui ministru A. Curaj privind originalitatea şi validitatea tezelor de doctorat

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Asociaţia Ad Astra salută abordarea problemei originalităţii şi validităţii tezelor de doctorat, aşa cum a fost detaliată de dl ministru Adrian Curaj în interviul:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20658293-interviu-exclusiv-ministrul-adrian-curaj-des
pre-plagiatele-lui-ponta-oprea-toba-cine-cum-verifica-acum-inainte-doctoratele-copy-paste.
htm

(Sintetizat în: http://revista22.ro/70250645/in-cazul-acuzatiilor-de-plagiat-se-va-putea-apela-si-la-exper
ti-straini-pentru-verificare.html)

Aşteptam cu interes implementarea cât mai grabnică a acestor măsuri, ideal înainte de 1 februarie 2016. Considerăm că, aşa cum se publică tezele de doctorat, trebuie publicate şi cele de abilitare, teze care conferă o autoritate mai importantă decât cele de doctorat.

De asemenea, aşteptam publicarea urgentă a cv-urilor şi a listelor de lucrări ştiinţifice ale membrilor CNATDCU, la fel ca şi ale membrilor celorlalte comisii centrale (CNCS, CCCDI, CNFIS, CEMU etc). Considerăm că acest obiectiv poate fi lesne atins până la 1 ianuarie 2016.

Obligativitatea publicării cv-urilor membrilor comisiilor centrale a fost, în general, respectată în perioada 2010-2011, însă în ultimii ani a fost complet abandonată.

Reamintim că membrii acestor comisii trebuie, conform legii, să fie personalităţi ştiinţifice. Respectarea acestei cerinţe legale este demonstrată tocmai prin conţinutul acestor CV-uri şi al listelor principalelor lucrări ştiinţifice originale aferente. Absenţa din
spaţiul public a acestor documente este de natură să alimenteze diverse suspiciuni.

Ne aşteptăm ca primele teze de doctorat şi de abilitare care vor fi publicate să fie chiar cele ale membrilor guvernului, ale rectorilor şi preşedinţilor senatelor universitare, ale celorlalţi demnitari din ministerul educaţiei naţionale şi cercetării ştiinţifice, ale membrilor CNATDCU şi ale celorlalte comisii centrale.

Asociaţia Ad Astra

http://docs.ad-astra.ro/Calitatea_doctoratelor_dec_2015.pdf

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.