Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Reacţie la interviul dlui ministru A. Curaj privind originalitatea şi validitatea tezelor de doctorat

Asociaţia Ad Astra salută abordarea problemei originalităţii şi validităţii tezelor de doctorat, aşa cum a fost detaliată de dl ministru Adrian Curaj în interviul:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20658293-interviu-exclusiv-ministrul-adrian-curaj-des
pre-plagiatele-lui-ponta-oprea-toba-cine-cum-verifica-acum-inainte-doctoratele-copy-paste.
htm

(Sintetizat în: http://revista22.ro/70250645/in-cazul-acuzatiilor-de-plagiat-se-va-putea-apela-si-la-exper
ti-straini-pentru-verificare.html)

Aşteptam cu interes implementarea cât mai grabnică a acestor măsuri, ideal înainte de 1 februarie 2016. Considerăm că, aşa cum se publică tezele de doctorat, trebuie publicate şi cele de abilitare, teze care conferă o autoritate mai importantă decât cele de doctorat.

De asemenea, aşteptam publicarea urgentă a cv-urilor şi a listelor de lucrări ştiinţifice ale membrilor CNATDCU, la fel ca şi ale membrilor celorlalte comisii centrale (CNCS, CCCDI, CNFIS, CEMU etc). Considerăm că acest obiectiv poate fi lesne atins până la 1 ianuarie 2016.

Obligativitatea publicării cv-urilor membrilor comisiilor centrale a fost, în general, respectată în perioada 2010-2011, însă în ultimii ani a fost complet abandonată.

Reamintim că membrii acestor comisii trebuie, conform legii, să fie personalităţi ştiinţifice. Respectarea acestei cerinţe legale este demonstrată tocmai prin conţinutul acestor CV-uri şi al listelor principalelor lucrări ştiinţifice originale aferente. Absenţa din
spaţiul public a acestor documente este de natură să alimenteze diverse suspiciuni.

Ne aşteptăm ca primele teze de doctorat şi de abilitare care vor fi publicate să fie chiar cele ale membrilor guvernului, ale rectorilor şi preşedinţilor senatelor universitare, ale celorlalţi demnitari din ministerul educaţiei naţionale şi cercetării ştiinţifice, ale membrilor CNATDCU şi ale celorlalte comisii centrale.

Asociaţia Ad Astra

http://docs.ad-astra.ro/Calitatea_doctoratelor_dec_2015.pdf