Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra anunță lansarea proiectului Premiilor Ad Astra 2022 (link aici), care își propune identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei. Regulamentul de participare se poate gasi aici, iar  pagina de inscriere se poate accesa aici.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Heapability, interactive particle systems, partial orders: results and open problems

Autori: Gabriel Istrate, Cosmin Bonchiș

Editorial: Proceedings of the 18th International Conference on Descriptive Complexity of Formal Systems (DCFS'2016), Lecture Notes in Computer Science, vol. 9777, p.18-28, Springer Verlag, 2016.

Rezumat:

We outline results and open problems concerning partitioning of integer sequences and partial orders into heapable subsequences (previously defined and established by Byers et al.)

URL: http://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-319-41114-9_2