Inscriere cercetatori

Daca aveti cont Ad Astra si de Facebook, intrati pe pagina de profil pentru a da dreptul sa va logati pe site doar cu acest buton.

Site nou !

Daca nu va puteti recupera parola (sau aveti alte probleme), scrieti-ne la pagina de contact. Situl vechi se gaseste la adresa old.ad-astra.ro

Facebook

Metaranking Universitar 2017

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Conform statutului Asociației Ad Astra unul din obiectivele acesteia este „sprijinirea cercetării în România şi a reformei din educaţie şi cercetare”.

Pentru atingerea acestui obiectiv membrii asociației aderă principiului „finanțarea urmează performanța”, fapt subliniat în ultimele comunicate de presă și/sau scrisori deschise adresate decidenților politici din România, unde sunt detaliate punctele cheie de reformă în domeniul educației și cercetării.

Asociația Ad Astra a făcut un prim pas în ierarhizarea universităților din România în 2006, ca parte a unui proces mai amplu inclus în Cartea Albă a Cercetării din România.

În acest context salutăm inițiative recente precum Exercițiul Național de Metaranking Universitar, un prim raport fiind întocmit în 2016 de un grup de experți numiți prin Ordinul de ministru nr. 5665/27.10.2016, accesibil aici.

Una din concluziile acestui raport subliniază faptul că

Un astfel de exerciţiu de metaranking trebuie făcut anual şi dezvoltat periodic […].

Apreciind valoarea raportului precedent, ca pas important spre ierarhizarea universităților din România și, ulterior, finanțarea cu preponderență a celor performante, Asociația Ad Astra sprijină activitatea experților numiți prin Ordinul de mai sus în vederea întocmirii Raportului Exercițiului Național de Metaranking Universitar 2017. Acesta va fi publicat pe site-ul propriu al asociației și popularizat prin mijloacele avute la dispoziție.

Sperăm ca prin concluziile și recomandările formulate de aceștia raportul să se constituie într-un document de referință pentru alocările bugetare din 2018. În egală măsură îndemnăm ministerele de resort să asigure continuitatea acestui exercițiu de metaranking.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.