Inscriere cercetatori

Daca aveti cont Ad Astra si de Facebook, intrati pe pagina de profil pentru a da dreptul sa va logati pe site doar cu acest buton.

Site nou !

Daca nu va puteti recupera parola (sau aveti alte probleme), scrieti-ne la pagina de contact. Situl vechi se gaseste la adresa old.ad-astra.ro

Facebook

Petiție pentru publicarea Ordinelor de numire in funcție a Directorilor Generali ai INCD-urilor

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Stimată doamnă ministru Monica Anisie,

Stimate domnule secretar de stat Dragoș Ciuparu,

Subscrisa, Asociația Ad Astra, înregistrată în Registrul Special al Asociațiilor și Fundațiilor sub nr. 3089/A/2002, cu adresa de corespondență office@ad-astra.ro, reprezentată legal de Mihai Miclăuș, formulăm următoarea:

PETIȚIE

            în baza Ordonanței nr. 27 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea activități de soluţionare a petițiilor. 

Conform HG 24/2020 privind privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației și Cercetării (MEC), acesta are în coordonare 43 de Institute Naționale de Cercetare-Dezvoltare (INCD). Observăm că: 

(i) Ultima actualizare a paginii web [1] ce include Ordinele de numire ale directorilor generali precum și componența consiliilor de administrație ale acestora a fost făcută acum aproape patru ani.

(ii) În baza Ordinelor disponibile pe pagina web, multe din mandatele de director general fie au expirat, fie sunt aproape de a expira. 

(iii) Pentru 16 din cele 43 INCD-uri au fost organizate recent concursuri pentru ocuparea funcției de director general [2].

În contextul de mai sus, coroborat cu imaginea mai degrabă negativă creată în spațiul public de salariile directorilor generali de INCD-uri, este cel puțin regretabil că ministerul pe care-l conduceți se prevalează de prevederi legale asupra datelor cu caracter personal pentru a nu pune la dispoziția celor interesați Ordinele de numire în funcție.  Vezi cazul directorului general al IFIN-HH, în care MEC a refuzat cererea Federației Sindicale Hermes de a îi transmite ordinul de numire în funcție [3].

În speranța că sunteți adepții unei guvernări transparente și având în vedere imaginea INCDurilor în spațiul public, vă solicităm să ne transmiteți următoarele documente:

  • Ordinele în vigoare de numire a tuturor directorilor generali de INCD-uri aflate în coordonarea MEC.
  • Componența Consiliilor de Administrație ale INCD-urilor aflate în coordonarea MEC.
  • De asemenea, vă rugăm să actualizați pagina web de mai sus [1]. 

Vă mulțumim pentru solicitudine.

            Asociația Ad Astra,

            prin Mihai Miclăuș, reprezentant legal

_____________________________________________________________________________

1. http://www.research.gov.ro/ro/articol/3753/sistemul-de-cercetare-incd-institute-nationale-de-cercetare-dezvoltare-consiliile-de-administratie-ale-incd-aflate-in-coordonarea-ancsi

2. http://www.research.gov.ro/ro/articol/5162/minister-comunicare-concurs-de-selectie-pentru-functia-de-director-general-la-institutele-nationale-de-cercetare-dezvoltare

3. https://www.facebook.com/FederatiaHermes/posts/3694769200597943

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.