Inscriere cercetatori

Facebook

Text în lucru 3

Editorial: .

Rezumat:

Editorial: .

Rezumat:

Editorial: .

Rezumat:

LISTA NUME PERSOANE CARE EDITEAZA (3):

cristi, iar cristi asfes

Stimată dnă ministru al educației și cercetării, Monica Anisie

Stimate dle secretar de stat, Dragoș Ciuparu, adaugare dfg 4 45456

Ad Astra, asociație a cercetătorilor români de pretutindeni, salută adoptarea „Memorandumului privind utilizarea instrumentului Policy Support Facility (PSF) pentru evaluarea sistemului național de Cercetare-Dezvoltare-Inovare, în scopul creșterii fondurilor atrase din programele comunitare de finanțare a cercetării ș i inovării” în ședința de Guvern din 14 mai, a.c. (aici). vaAici aguagt ce

Asociația noastră s-a poziționat constant și activ, prin comunicatele emise, în favoarea unei evaluări riguroase a sistemului național de cercetare-dezvoltare, așa cum este acesta definit prin lege (OG 57/2002), folosind evaluatori externi, independenți și la adăpost de ingerințe politice. În acest context, considerăm de bun augur decizia Guvernului României de a utiliza mecanismului PSF, gestionat de Direcția Generală Cercetare și Inovare (DG RTD) a Comisiei Europene.

Apreciem, de asemenea, decizia din luna martie a Ministerului Educației și Cercetării de comasare a Strategiei Naționale de Specializare Inteligentă și a Strategiei Naționale de Cercetare Dezvoltare și Inovare (SNCDI) într-o strategie unitară, anume Strategia Națională de Cercetare, Inovare și Specializare Inteligentă 2021-2027 (SNCISI). Considerăm că rapoartele rezultate din evaluarea prin instrumentul PSF vor constitui o bază solidă pentru definitivarea SNCISI 2021-2027, mai ales în contextul în care strategia națională actuală în domeniul cercetării-dezvoltării (SNCDI 2014-2020) nu a beneficiat de evaluare intermediară, iar SNCDI 2007-2013 nu a beneficiat de evaluare finală.

empty-img

În măsura în care considerați relevantă activitatea Ad Astra, ne arătăm disponibilitatea de a ajuta, în diferite etape, implementarea acestui exercițiu PSF.

Membrii Asociației Ad Astra

București

xx mai, 2020

1. Cu penita se Editeaza, 2. Cu „discheta” se salveaza, 3. Nu uitati sa inchideti dupa editare cu „x” in stanga, pentru ca altcineva sa poata edita, 4. Dupa ce ati editat, adaugati-va numele la lista de inceput, apoi dati Save si „Close” 5. Cu sageata rotunta se vad diversele versiuni