Inscriere cercetatori

Daca aveti cont Ad Astra si de Facebook, intrati pe pagina de profil pentru a da dreptul sa va logati pe site doar cu acest buton.

Site nou !

Daca nu va puteti recupera parola (sau aveti alte probleme), scrieti-ne la pagina de contact. Situl vechi se gaseste la adresa old.ad-astra.ro

Facebook

Comunicat Ad Astra referitor la modificarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a INCD-urilor, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.637/2003

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Asociația Ad Astra a luat la cunoștință de propunerea de modificare a Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a institutelor naţionale de cercetare-dezvoltare, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.637/2003.

Modificarea este formulata in mod specific in alineatul (2) al articolului 26. a cărui nouă formulare propusă este următoarea:

„(2) Consiliul ştiinţific este alcătuit din cercetători cu realizări deosebite în domeniu, salariaţi ai institutului naţional, aleşi pe 4 ani prin vot secret de către personalul de cercetare-dezvoltare și personalul auxiliar cu studii superioare din activitatea de cercetare-dezvoltare din cadrul institutului naţional.”

Având în vedere faptul că, in conformitate cu ART. 12 (1) OG 57/2002, atribuția principală a consiliului științific al unui INCD este:

elaborarea strategiei de cercetare- dezvoltare şi inovare a instituţiei sau a unităţii şi a programelor proprii de cercetare- dezvoltare şi inovare, precum şi luarea măsurilor necesare pentru realizarea acestora.” iar inconformitate cu Art. 9 din Legea 319/2002, “Personalul auxiliar cu studii superioare din activitatea de cercetare-dezvoltare, prevăzut la art. 6 lit. c), este format din specialişti din domenii şi profiluri diferite, prevăzute în nomenclatoarele de funcţii ale celorlalte sectoare de activitate“

noi considerăm că membrii consiliului științific trebuie aleși prin vot secret doar de către personalul de cercetare-dezvoltare. Subliniem, consiliul științific reprezintă cel mai înalt for științific dintr-un institut și prin urmare este esential ca membrii acestuia să fie aleși pe principii meritocratice, exclusiv din randul personalului de cercetare-dezvoltare, adică membrii institutului care sunt direct implicati in cercetare si care asigura excelența în sectorul lor de activitate.

Drept urmare, propunem următoarea formulare pentru alineatul (2) al articolului 26:

„(2) Consiliul ştiinţific este alcătuit din cercetători cu realizări deosebite în domeniu, salariaţi ai institutului naţional, aleşi pe 4 ani prin vot secret de către personalul de cercetare-dezvoltare din cadrul institutului naţional.”

Asociația Ad Astra

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.