Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Competiția de comunicare științifică FameLab

Cât de mult contează pentru succesul cuiva implicat în cercetare, al unui student sau al unei studente la o facultate de științe exacte, inginerie sau medicină, pentru cel sau cea care predă discipline STEM la școală sau în învățământul superior și în general pentru cineva cu pregătire solidă într-un domeniu al științei sau tehnologiei care dorește să contribuie la creșterea interesului pentru știință în rândul publicului larg, dezvoltarea abilităților de bun comunicator?

British Council și Soroptimist Internațional Uniunea din România vor încerca să afle ce cred despre asta dna Madlen Șerban, profesor asociat în cadrul Departamentului de Științe ale Educației din cadrul Universității din București și fostă directoare a European Training Fudation din Milano (agenția specializată a Uniunii Europeane pentru reforma educației și formării), Dr. Ing. Dragoș Tătaru (Cercetător principal, Instutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Măgurele), Mădălina Cocea, expert în comunicarea științei, Science Wave, UAIC din Iași, https://comunicarestiintifica.ro/blog/ și dl Cristian Presura, doctor în fizică și autor.

Evenimentul are loc pe 16 martie 2021 de la ora 18:00. Participanții la eveniment vor putea folosi chatul discuției pentru a adresa întrebări și exprima opinii pe marginea programele de stimulare a curiozității științifice și creșterii apetitului pentru studierea științelor în rândurile elevilor și tinerilor.

Discuțiile se vor purta în limba română. În deschidere, dl Nigel Bellingham, Director, British Council România, va adresa un foarte scurt cuvânt de salut.

Acest eveniment face parte din campania de promovare a concursului vorbire în public pe teme științifice FameLab – Science for a Better Future organizat anul acesta în România de British Council în colaborare cu universități și alte organizații importante de știință din întreaga țară.

Elevii de peste 18 ani, studenții, profesorii sau cercetătorii la început de carieră se pot înscrie în această competiție internațională până pe data de 31 martie.

Pentru a se înscrie în concurs, participanții trebuie să completeze formularul online disponibil pe britishcouncil.ro/famelab până pe 31 martie și să aleagă domeniul în cadrul căruia își vor susține prezentarea.

Evenimentele de selecție online vor fi organizate în perioada 1-19 aprilie de următoarele universități și organizații de știință partenere;

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu

Universitatea Politehnica din București

Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca

Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea de Vest din Timișoara

UAIC din Iaşi

UMFST Târgu Mureș

Universitatea București

SOMS Romania

BioMentorHub

Romanian Science Festival

Asociația Ad Astra

Informații complete despre înscrieri, eligibilitate și etapele competiției sunt disponibile pe britishcouncil.ro/famelab.