Scopul nostru este sprijinirea şi promovarea cercetării ştiinţifice şi facilitarea comunicării între cercetătorii români din întreaga lume.
Cât de mult contează pentru succesul cuiva implicat în cercetare, al unui student sau al unei studente la o facultate de științe exacte, inginerie sau medicină, pentru cel sau cea care predă discipline STEM la școală sau în învățământul superior și în general pentru cineva cu pregătire solidă într-un domeniu al științei sau tehnologiei care dorește să contribuie la creșterea interesului pentru știință în rândul publicului larg, dezvoltarea abilităților de bun comunicator?
British Council și Soroptimist Internațional Uniunea din România vor încerca să afle ce cred despre asta dna Madlen Șerban, profesor asociat în cadrul Departamentului de Științe ale Educației din cadrul Universității din București și fostă directoare a European Training Fudation din Milano (agenția specializată a Uniunii Europeane pentru reforma educației și formării), Dr. Ing. Dragoș Tătaru (Cercetător principal, Instutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Măgurele), Mădălina Cocea, expert în comunicarea științei, Science Wave, UAIC din Iași, https://comunicarestiintifica.ro/blog/ și dl Cristian Presura, doctor în fizică și autor.
Evenimentul are loc pe 16 martie 2021 de la ora 18:00. Participanții la eveniment vor putea folosi chatul discuției pentru a adresa întrebări și exprima opinii pe marginea programele de stimulare a curiozității științifice și creșterii apetitului pentru studierea științelor în rândurile elevilor și tinerilor.
Discuțiile se vor purta în limba română. În deschidere, dl Nigel Bellingham, Director, British Council România, va adresa un foarte scurt cuvânt de salut.
Acest eveniment face parte din campania de promovare a concursului vorbire în public pe teme științifice FameLab – Science for a Better Future organizat anul acesta în România de British Council în colaborare cu universități și alte organizații importante de știință din întreaga țară.
Elevii de peste 18 ani, studenții, profesorii sau cercetătorii la început de carieră se pot înscrie în această competiție internațională până pe data de 31 martie.
Pentru a se înscrie în concurs, participanții trebuie să completeze formularul online disponibil pe britishcouncil.ro/famelab până pe 31 martie și să aleagă domeniul în cadrul căruia își vor susține prezentarea.
Evenimentele de selecție online vor fi organizate în perioada 1-19 aprilie de următoarele universități și organizații de știință partenere;
Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu
Universitatea Politehnica din București
Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca
Universitatea Politehnica Timișoara
Universitatea de Vest din Timișoara
Informații complete despre înscrieri, eligibilitate și etapele competiției sunt disponibile pe britishcouncil.ro/famelab.