Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Comunicat Ad Astra privind necesitatea publicării tezelor de doctorat

Membrii asociației Ad Astra au luat act, cu consternare, de suspiciunile de plagiat care privesc teza de doctorat a domnului prim-ministru, Nicolae Ciucă. Aceste suspiciuni provin dintr-o sursă de o credibilitate certificată, ancheta doamnei Emilia Şercan.

De-a lungul timpului, funcționarea Guvernului României a fost deseori și substanțial tulburată prin faptul că unii dintre nou numiții miniștri s-au dovedit a fi plagiatori, fapt care a compromis grav imaginea şi funcționalitatea partidelor, guvernelor şi a statului
român.

Aceste tulburări nu pot fi atribuite decât superficialității cu care, la fiecare nominalizare de ministru sau de prim ministru, au fost examinate ținuta morală, competența, rezultatele şi credibilitatea candidaților.

Pentru a evita situații similare în viitor, propunem ca ÎNAINTE ca o persoană să fie numită pentru o funcție de demnitar, să fi făcut publice, online, teza de doctorat, disertația şi celelalte documente al căror autor este şi pe care se bazează presupusa sa competență şi credibilitate. Astfel, va fi posibilă o evaluare independentă şi prevenirea, din timp, a acestor disfuncții, dacă cei găsiți în neregulă nu vor mai fi nominalizați. Această abordare va preveni şi ecourile negative din presa internațională.

Pentru început, solicităm tuturor demnitarilor numiți politic (miniștri, secretarilor de stat, subsecretari de stat etc) să îşi facă, imediat, publice tezele de doctorat şi disertațiile de master.

În sfârșit, sperăm într-o clarificare cât mai rapidă a situației tezei domnului prim-ministru de către CNATDCU și la o implementare urgentă a solicitărilor de mai sus.