Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Romanian American Foundation a lansat RAF Scholar Award – deadline 20 iunie

RAF Scholar Award este un program finanțat integral de Romanian American Foundation în care 6 cadre didactice universitare din domenii STEM din România petrec semestrul de toamnă din acest an în SUA, într-o universitate cu o puternică cultură antreprenorială. Obiectivul este ca la întoarcere aceste cadre didactice să inițieze programe inspirate sau motivate de experiența instituțiilor americane, în folosul studenților, al comunității academice, și al economiei locale și naționale. Programul se va desfășura pe parcursul a 3 ani, beneficiarii fiind în număr de 18.

Mai multe detalii despre program puteți găsi și în acest material de prezentare precum și pe pagina programului de pe site-ul RAF. Se pot înscrie cadre didactice din orice regiune a țării, singura condiție fiind existența unui acord de principiu la nivel instituțional, pentru a arăta deschiderea către inovare și antreprenoriat și către introducerea de noi programe în aceste direcții. Toate costurile de deplasare, cazare, plus cheltuieli curente vor fi acoperite prin program, inclusiv deplasarea împreună cu familia, dacă acesta ar fi un obstacol.

Deadline pentru înscrieri: 20 iunie.