Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

O carte remarcabila publicata in Franta de un profesor de origine romana: „L’Universite – vache folle et sacree de la Republique”

Profesorul francez de origine romana Denis BUICAN (nascut in 1934 si emigrat in Franta in 1969) propune solutii stiintifice pentru rezolvarea numeroasele probleme ale invatamantului superior francez.
Profesorul Denis BUICAN a obtinut 3 doctorate si a scris in limba franceza peste 30 de carti stiintifice (unele fiind traduse in mai multe limbi). El este recunoscut de lumea stiintifica internationala ca autor al BIOGNOSEOLOGIEI (o noua teorie a cunoasterii) si al TEORIEI SINERGICE A EVOLUTIEI.
Cartea „L’Universite – vache folle et sacree de la Republique” a fost publicata recent de editura pariziana Editions Francois Xavier de Guibert si are 164 pagini.