Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Romania a obtinut locul I la Salonul International al Inventiilor de la Geneva

Romania s-a clasat pe locul I intre cele 44 de tari participante la Salonul International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi de la Geneva. Cercetatorii romani au obtinut 67 de medalii, din care 15 de aur si trei premii speciale. Intre inventiile romanesti medaliate cu aur se numara: “Procedeu de obtinere a derivatiilor stabili ai vitaminei U din produse vegetale”, apartinind Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Timisoara, “Linie de protectie si intretinere a pielii contra factorilor oxidanti si a radiatiilor atmosferice”, conceputa de cercetatorii Institutului de Stiinte Biologice Bucuresti, “Radioprotector Biologic”, al Institutului ICSI din Rimnicu-Vilcea si “Votca ecologica” – produsa la Universitatea Bioterra din Bucuresti. Prima dintre inventiile enumerate a primit si un premiu special al Ministerului Industriei si Tehnologiei din Federatia Rusa. Inventia “Dispozitiv pneumatic de curatat tevi” – apartinind AEROTEH Bucuresti – a primit un alt premiu special, din partea delegatiei Republicii Moldova.

Sursa: Evenimentul Zilei
http://evz.ro/social/?news_id=85455