Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

HIFalpha targeted for VHL-mediated destruction by proline hydroxylation: implications for O2 sensing

Domenii publicaţii > Biologie + Tipuri publicaţii > Articol în revistã ştiinţificã

Autori: Ivan M, Kondo K, Yang H, Kim W, Valiando J, Ohh M, Salic A, Asara JM, Lane WS, Kaelin WG Jr.

Editorial: Science, 292(5516), p.464-8., 2001.

Rezumat:

HIF (hypoxia-inducible factor) is a transcription factor that plays a pivotal role in cellular adaptation to changes in oxygen availability. In the presence of oxygen, HIF is targeted for destruction by an E3 ubiquitin ligase containing the von Hippel-Lindau tumor suppressor protein (pVHL). We found that human pVHL binds to a short HIF-derived peptide when a conserved proline residue at the core of this peptide is hydroxylated. Because proline hydroxylation requires molecular oxygen and Fe(2+), this protein modification may play a key role in mammalian oxygen sensing.

Cuvinte cheie: oxygen sensing, VHL, HIF, hydroxylation, proline