Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Comparasion of methods for COD determination in wastwwater streams

Domenii publicaţii > Chimie + Tipuri publicaţii > Articol în revistã ştiinţificã

Autori: D.Lienert, Mariana Neamtu, M.Koch, A.Yediler, A.Kettrup

Editorial: Melliand Textilberichte International Textile Reports, 6, p.E130, 2000.

Rezumat:

The objective of this work was a critical evaluation of analytical methods for the determination of the chemical oxygen demand (COD) in samples with elevated chloride concentrations. The precision and accuraca of test kits commercially available were compared with a German standards method. To avoid a basis in the COD determination, chloride concentrations were eliminated as gaseous chloride or by complexing agent.

Cuvinte cheie: COD, textile wastewater, DIN, Kits