Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Les isotopes stables

Domenii publicaţii > Fizica + Tipuri publicaţii > Carte

Autori: Gheorghe VASARU

Editorial: Commissariat a l'Energie Atomique, Centre d'Etudes Nucleaires de Saclay, p.370 pp, 1970.

Rezumat:

Lucrarea reprezinta traducerea in limba franceza a cartii „Izotopii stabili” publicata de Editura Tehnica din Bucuresti, 1968.
CUPRINS: metodele de analiza a izotopilor stabili, caracteristicile instalatiilor de separare a izotopilor stabili, metodele de separare bazate pr procese reversibile, ireversibile si specifice, aplicatiile izotopilor stabili.
A french translation of a Romanian book on Stable Isotopes up to 1966, dealing with isotope properties, separation and analytical methods and the various applications of stable isotopes. It has published as a CEA Report: CEA-BIB-136, by Centre d’Etudes Nucleaires de Saclay, France, Sept. 1970 (370 pp).

Cuvinte cheie: Izotopi stabili, Separari de izotopi stabili, Analiza izotopilor stabili, Aplicatiile izotopilor stabili // Stable Isotopes, Isotope Separation, Stable Isotope Analysis, Stable Isotope Applications

URL: https://www.ad-astra.ro/g.vasaru