Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Zirconiul si inplicatiile sale in energetica nucleara (Zirconium and Its Implications in Nuclear Energetics), ISBN 973-31-0166-4

Domenii publicaţii > Fizica + Tipuri publicaţii > Carte

Autori: Gheorghe VASARU

Editorial: Editura Tehnica, Bucharest, Romania, p.184 pp, 1989.

Rezumat:

Zirconiul si implicatiile sale in energetica nucleara, 184 pp.
CONTINUT: Reactorul CANDU-PHW 600 (Zona activa, Gestiunea combustibilului nuclear), Cicluri de combustibil avansate pentru reactorii de tip CANDU, Zirconiul (Elaborare, Proprietati, Aplicatii), Separarea izotopica a zirconiului (Metoda electromagnetica, Metoda cromatografiei cu schimb de cationi, Metoda fotoionizarii selective in camp de radiatie laser, Tehnici de cercetare a structurii hiperfine si izotopice in tranzitiile zirconiului atomic, Glosar.
Zirconium and Its implications in Nuclear Energetics, 184 pp.
CONTENT: Preface, The 600 MW(e) CANDU-PWR Reactor (The CANDU Reactor Core, The Nuclear Fuel Management), The Advanced Fuel Cycles in CANDU-PWR Reactors, Zirconium (Production, Properties, Applications), Zirconium Isotope Separation (The Electromagnetic Method, The Cation-Exchange Chromatography Method, The Atomic Vapor Laser Isotope Separation Method), Techniques for the Investigation of Hyperfine and Isotopic Structure in Atomic Zirconium Transitions, Glossary.

Cuvinte cheie: Zirconiu, Separari de izotopi, Energetica nucleara // Zirconium, Isotope Separation, Nuclear Energetics

URL: https://www.ad-astra.ro/g.vasaru