Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Poziţia Ad Astra faţă de Comunicatul MEdC din 11.03.2005

Asociaţia Ad Astra, care reuneşte cercetători români din ţară şi străinătate, a luat act de comunicatul de presă al Ministerului Educaţiei şi Cercetării în care se regăsesc unele dintre principiile susţinute şi în propunerile de reformă a sistemului cercetării ştiinţifice din România publicate la https://www.ad-astra.ro/library/opinions/reforma_cercetarii.pdf şi incluse în documentul comun al FAR si Ad Astra cu colaborarea Domnului Conferentiar Daniel David publicat la http://www.forum-academic.com/main/Reforma_2005.htm.

Chiar dacă, deocamdată, e vorba numai despre o declaraţie de intenţii, ni se pare un început încurajator care sugerează că actuala echipă ministerială este receptivă la semnalele trimise de organizaţiile profesionale neguvernamentale interesate. Nutrim speranţa că, în sfîrşit, criteriile de evaluare recunoscute şi aplicate în ţările dezvoltate (UE, SUA etc.) vor fi aplicate şi în cercetarea şi învăţământul românesc. Vom urmări îndeaproape materializarea acestor principii în acte legislative şi aplicarea lor pe scară largă atât în finanţarea cercetării cât şi în promovarea academică şi a cercetătorilor.

Ad Astra