Inscriere cercetatori

Daca aveti cont Ad Astra si de Facebook, intrati pe pagina de profil pentru a da dreptul sa va logati pe site doar cu acest buton.

Site nou !

Daca nu va puteti recupera parola (sau aveti alte probleme), scrieti-ne la pagina de contact. Situl vechi se gaseste la adresa old.ad-astra.ro

Facebook

Clasificarea/Ierarhizarea Universităţilor din România-2004

Studiul face o evaluare a universităţilor din România în scopul clasificării/ierarhizării acestora în anul 2004, prin prisma sistemului international de clasificare/ierarhizare a universităţilor Shanghai „Academic Ranking of World Universities”. Rezultatele arată că vizibilitatea şi impactul internaţional ale universităţilor româneşti sunt date doar de câţiva actori (universităţi) de prestigiu, restul universităţilor având o contribuţie minimă. Chiar aceşti actori de prestigiu nu sunt încă suficient de puternici pentru a reprezenta performant România în aria internaţională a educaţiei şi cercetării, în condiţiile în care nici o universitate din România nu face parte din primele 500 de universităţi ale lumii, conform metodologiei Shanghai.

Studiul integral se gaseste la:
https://ad-astra.ro/library/papers/clasificare_universitati_2004.pdf