Inscriere cercetatori

Doua romance premiate pentru cercetare

Doua cercetatoare din Romania au primit, in ultimii doi ani, bursa "For Women in Science". Premiul oferit de UNESCO va fi conferit si in acest an.

In fiecare an, un juriu format din savanti de renume premiaza cinci cercetatoare eminente, fiecare dintre ele fiind reprezentanta unui continent. Diploma de excelenta este insotita de un premiu in valoare de 100.000 de dolari.

Premiile initiate de UNESCO, "For Women in Science", fac parte dintr-un program international care incurajeaza cu premii substantiale femeile implicate in cercetare, in diverse domenii stiintifice. De asemenea, programul ofera tinerelor cercetatoare din intreaga lume 15 burse in valoare de 20.000 de dolari fiecare. Ele sint astfel incurajate sa isi continue cercetarile in centre de referinta pe plan mondial. Dintre cele 111 femei de stiinta premiate de UNESCO intre anii 1998 si 2004, doua sint romance. Adriana Jalba, o tinara cercetatoare din Tulcea, a obtinut o bursa de 20.000 de dolari in Danemarca, la Institutul National de Cercetare a Mediului Inconjurator. La fel si Elena Bradatan din Iasi, cercetator in domeniul oncologiei. Anul acesta, data-limita de inscriere pentru bursa este 15 august. Dosarele se trimit la Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO. Formularul de inscriere se gaseste pe site-ul UNESCO.

http://www.cotidianul.ro/index.php?a=8342&shift=1