Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Societatea Internationala a Bioinginerilor Romani

Dragi bioingineri romani,

Ma numesc Gabriel Gruionu. Sunt postdoc in Biomedical Engineering la Univ of Arizona in Tucson, Arizona http://www.u.arizona.edu/~gruionu/. Vreau sa anunt prin acest mesaj initiativa mea si a unor colegi din domeniu de a infiinta Societatea Internationala a Bioinginerilor Romani. Aceasta societate va fi diferita de alte organizatii romanesti. Va fi organizata ca un international chapter al societatii americane de Biomedical Engineering, BMES (www.bmes.org). Avantajul pentru noi este ca BMES este deja o organizatie bine recunoscuta in lume cu un jurnal bine cotat, Annals of Biomedical Engineering si cel putin o conferinta anuala. BMES este o societate dinamica care vrea sa integreze cat mai multe subdomenii din BME de la imaging la basic science, la orthopedics, la tissue engineering, cam tot ce se face in BME, deci oricine din domeniu ar trebui sa se simta ca acasa in cadrul acestei societati. Daca nu au ceva inca este pentru ca inca nu au oamenii care sa se formeze un grup. Deci societatea noastra va incepe de la inceput de la un standard international foarte ridicat la care sper sa se mentina. Scopurile societatii ar fi in primul rand organizarea bioinginerilor romani din toata lumea si in al doilea rand promovarea si incurajarea bioingineriei (industrie si cercetare) in Romania. Membrii vor plati o taxa mica la societatea noastra si daca vor si taxa pentru BMES care este mai mare (pentru membru plin 175 USD si 30 pentru studenti). Societatea va fi inregistrata in Statele Unite nu in Romania. Membrii din conducerea societatii romanilor ( the „officers”) vor trebui sa fie si membri ai societatii BMES. In plus de intalnirile BMES sper sa putem organiza macar o data la cativa ani o intalnire si in Romania. Alte detalii de functionare le vom stabili odata cu organizarea formala a societatii de comun acord cu toti membrii.

Eu deja am trimis o scrisoarea oficiala lui Dr. Von Maltzahn, actualul presedinte al BMES. De asemenea am deja raspunsuri incurajatoare de la Dr. Von Maltzahn si alti profesori din domeniu care au auzit de initiativa asta. Asa ca va rog pe toti 2 lucruri. Unul sa transmiteti mesajul asta la toti romanii care lucreaza in domeniul bioingineriei sau domenii care au legatura cu bioingineria, atat la doctori in domeniu cat si studenti sau doctoranzi din toata lumea. In al doilea rand va rog sa va inscrieti la grupul de pe yahoo Romanian_bioengineers (http://groups.yahoo.com/group/Romanian_bioengineers/) ca sa tinem socoteala cati suntem pentru ca ma astept ca BMES sa intrebe chestia asta cat de curand. Am aflat de pe internet ca exista Asociatia Studentilor Bioingineri si Facultatea de Bioinginerie Medicala la Univ. din Iasi dar nu am gasit un email de la un membru sau un web page unde sa ii contactez. Daca cineva dintre voi are informatii mai multe despre asta va rog sa le trimiteti mesajul aceasta.

Cam atat pentru acum. Va rog sa nu ezitati sa ma contactati pentru mai multe detalii. Va voi tine la curent pe grup cu negocierile cu BMES. Daca cineva dintre voi sau viitori membri vor sa ma ajute in orice fel la organizare sunteti bine veniti si asteptati cu nerabdare pentru ca asa ceva nu se poate face de unul singur.

Va multumesc anticipat pentru colaborare,
Gabi Gruionu, Ph.D.