Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Faceţi publice problemele din programul CEEX!

Asociaţia Ad Astra roagă directorii de proiect şi evaluatorii care au constatat probleme în desfăşurarea competiţiei CEEX din 2006 să facă publice aceste probleme pe site-ul https://www.ad-astra.ro/phare/ceex/ . Asociaţia Ad Astra va centraliza problemele semnalate şi le va înainta ANCS.

Vă rugăm să faceţi publice în special încălcările regulamentului competiţiei şi probleme deontologice cum ar fi:
– nerespectarea etapei de evaluare în panel;
– neprimirea fişei de evaluare în perioada comunicată de ANCS;
– existenţa proiectelor depuse spre finanţare care au fost finanţate anterior din fonduri publice prin alte programe;
– existenţa conflictelor de interese în cadrul evaluărilor;
– exemple din fişele de evaluare care atestă neînţelegerea de către evaluatori a subiectelor tratate în proiect.

Această acţiune a asociaţiei Ad Astra este inclusă în proiectul „Transparenţă şi obiectivitate în administrarea cercetării din România”, finanţat de Uniunea Europeană prin programul PHARE.