Scopul nostru este sprijinirea şi promovarea cercetării ştiinţifice şi facilitarea comunicării între cercetătorii români din întreaga lume.
Domenii publicaţii > Economie + Tipuri publicaţii > Capitol de carte
Autori: BRATIANU,C., VASILACHE,S., MANDRULEANU,A., DUMITRU,I., PREJMEREAN,M si AMZA,V.D
Editorial: BRATIANU,C, Bucuresti: Editura ASE, "CAPITALUL INTELECTUAL ORGANIZATIONAL", p.187-226, 2009.
Rezumat:
Intr-un mediu economic dinamic, cu un comportament specific sistemelor complexe şi neliniare, se ridicã o nouã provocare în faţa organizaţiilor : inovarea, ca parte esenţialã a activitãţilor de zi cu zi. Pânã nu demult, calitatea şi productivitatea reprezentau elemente cheie pentru asigurarea competitivitãţii unei organizaţii; azi se impune o nouã abordare: inovarea produselor şi inovarea serviciilor, care impun un management al inovãrii.
Inovarea implicã, pe de o parte, creativitate iar pe de altã parte, introducerea cu succes a rezultatelor procesului de creativitate. Cercetarea are ca scop producerea de cunoştinţe; atunci când cunoştinţele sunt bine prinse în proceduri de lucru, astfel încât ele pot susţine produse, tehnologii şi servicii, vorbim de dezvoltare.
Inovarea este activitatea care vizeazã generarea, asimilarea şi valorificarea rezultatelor cercetãrii-dezvoltãrii în domeniul socio-economic. Inovarea este definitã, îndeobşte, ca producerea, asimilarea sau exploatarea cu success a noutãţilor în sfera economicã şi socialã.
Cuvinte cheie: capital intelectual, inteligenta organizationala, inovare // capital intelectual, inteligenta organizationala, inovare