Inscriere cercetatori

Daca aveti cont Ad Astra si de Facebook, intrati pe pagina de profil pentru a da dreptul sa va logati pe site doar cu acest buton.

Site nou !

Daca nu va puteti recupera parola (sau aveti alte probleme), scrieti-ne la pagina de contact. Situl vechi se gaseste la adresa old.ad-astra.ro

Facebook

Uzine hidroelectrice si statii de pompare-Functionarea hidraulica la regimuri tranzitorii

Domenii publicaţii > Stiinte ingineresti + Tipuri publicaţii > Carte

Autori: Prof. univ. dr. ing. Mihail Popescu

Editorial: Editura Universitara,Bucuresti, 2008.

Rezumat:

Cartea are la baza cursul special de hidraulica predat de autor la Facultatea de Constructii din cadrul Universitaii Ovidius din Constanta,si acopera aproape intreg domeniul hidraulicii tranzitorii privind functionarea uzinelor hidroelectrice si statiilor de pompare.
Din cuprinsul cartii se mentioneaza capitolele referitoare la socul hidraulic,oscilatia in masa din sistemele hidraulice sub presiune,stabilitatea hidraulica a castelelor de echilibru,rezonanta hidraulica,protectia statiilor de pompare la soc hidraulic,studii experimentale privind socul hidraulic si oscilatia in masa la uzine hidroelectrice si statii de pompare concepute pe cheme complexe,precum si cinci anexe.
Cartea se adreseaza in egala masura studentilor dela facultatile de profil hidrotehnic,hidroenergetic si imbunatatiri funciare pentru pregatirea licentei si studii avansate,dar si inginerilor care activeaza in proiectarea ,executia si exploatarea uzinelor hidroelectrice si statiilor de pompare.

Cuvinte cheie: Hydropower Plant,Pumping Station,Waterhammer,Surge Tank,Air Chamber

URL: http://www.xing.com/profile/mihail_popescu2