Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Influence of some nutritional factors on the development of Penicillium sp. and Botrytis sp. responsible for the „musty-earthy” odor in wine

Domenii publicaţii > Biologie + Tipuri publicaţii > Articol în revistã ştiinţificã

Autori: Camelia Diguta, Stefana Jurcoane, Claudine Charpentier, Florentina Radoi Matei, Nicoleta Ciocarlie

Editorial: Roumanian Biotechnological Letters, 11 (3), p.703 – 2711, 2006.

Rezumat:

After 1999, the white and red wines from France presented an earth-mold taste „musty-earthy” associated with the development of moulds more or less visible on grapes.
The aim of this study was the influence of different factors (copper, the nature of the nitrogen source, linoleic acid and ergosterol) on the development of Penicillium sp. and Botrytis sp. (isolated or in association) and on the production of the „musty-earthy” odor. If this odor were perceived, the extraction of the substances responsible for musty-earthy taste (geosmin, 2-methylisoborneol) was carried out and the compounds identified by gas chromatography coupled with the mass spectrometry.

Cuvinte cheie: wine quality, geosmin, Botrytis sp., Penicillium sp.