Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Evolutii si modificari de filosofie in cadrul comertului international

Domenii publicaţii > Economie + Tipuri publicaţii > Articol în revistã ştiinţificã

Autori: Daniela Nedelescu-Ionescu

Editorial: Conferinta anuala a doctoranzilor in Stiinte Economice 2009: Schimbari de logica dominanta la nivel european in conditiile crizei economice mondiale, publicat in Colectia Working Papers in Stiinte Economic, p.p. 146, 2009.

Rezumat:

Desi comertul international a fost prezent in cea mai mare parte a istoriei omenirii, importanta sa economica, sociala si politica, a crescut in ultimele secole din ce in ce mai mult.
Industrializarea, metodele avansate de transport si, in ultima perioada, globalizarea, au avut impreuna un impact major asupra sistemului de comert international.
Provocarile recente la adresa economiei si, implicit la adresa comertului international, au ridicat insa din ce in ce mai multe probleme.
Incotro se indrepta omenirea si in ce directie va evolua comertul international, in conditiile crizei economice mondiale, este o intrebare pe care ne-o punem cu tot mai multa insistenta in ultima vreme.
Scopul acestui demers stiintific este de a identifica actualele tendinte si provocari la adresa comertului international si inclusiv a celui european, precum si de a examina posibilele directii de evolutie.

Cuvinte cheie: comert international, tratat multilateral, criza financiara, tendinte protectioniste